Kapcsolat: Tel/Fax: 06-20-3232-877 info@ablakszentendre.hu

Termékeink - Nyílászáróra szerelt

Nyílászáróra szerelt

Alkalmazás

PERFEKT AE 200 RG
rendszert kimondottan pillérvázas szerkezetű épületekhez (betonból készül el az épület szerkezete, majd a későbbiek során történik a szintek közti falazás) fejlesztették ki, de kiválóan alkalmas régi nyílászárók cseréjénél, és új építéseknél is. Nagy előnye az egyszerű falazati kialakítás. A nyílászáró helyének megfelelő nyílást kell a födémig, vagy koszorúig kialakítani. A redőnytok a nyílászáróra szerelve kerül beépítésre.

Rendszer előnyei


 • Redőnytokok több vastagsági méretben állnak rendelkezésre a falazatoknak megfelelően: 24-30-36-38 cm. Magasságukat tekintve 25 illetve 29 cm magasak lehetnek.
 • Passzív házba is beépíthető a kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságnak, és a maximális energia megtakarításnak köszönhetően.
 • A redőnytok a nyílászáróra szerelve kerül beépítésre, akár komplett, működőképes állapotban. Ennek következtében a kivitelezés során minimálisra csökken a beépítés hibalehetősége.


Miért előnyösebb a műanyagból készült ráépíthető tokrendszereknél a PERFEKT AE 200 RG tokrendszer?

 • A műanyagból készült ráépíthető redőnyrendszerek nem mindig adják meg a falazat teljes vastagságát, ezért azokat a későbbiekben ki kell egészíteni (belső gipsz-kartonozás, egyéb anyagok felhasználása). Ez jelentős idő, pénz és munkaráfordítást igényel. A PERFEKT tokrendszerből a falazatnak megfelelő szélességet választhatunk.
 • Műanyagból készült tokrendszereknél a tok alkotóelemei, szerelőfedelei szervesen kapcsolódnak egymáshoz. A későbbiekben, akár egy javításnál (gurtni csere), azok megbontása során károsodhatnak (a műanyagok elöregedésének köszönhetően), pótlásuk esetleg már nem biztosított. A PERFEKT tokrendszernél nem kell a tok szerkezetét megbontani. Nincs olyan alkatrésze, amit a későbbiekben ne lehetne pótolni.
 • Gurtnis működtetés esetén a gurtni a tok alján kerül bevezetésre, így nem kell megfúrni a nyílászárót. Ilyenkor a nyílászárót oldalanként toktoldóval kell ellátni.
 • A PERFEKT tokrendszer 80 mm-es külső szerelőnyílással rendelkezik, ennek köszönhetően a redőnytok belső oldalai mind függőlegesen, mind vízszintesen elvakolhatóak. Így a tok a szobában teljesen észrevétlenné válik.
 • A nyílászáró a külső falsíkhoz közel kerül beépítésre (redőnytok pontosan megadja a pozícióját), ezáltal a belső párkány mélységi mérete nagyobb lesz, jelentősen növelve a szoba térérzetét.


További előnyök az RG, külső szerelőnyílású kialakításnak köszönhetően:

 • Statikailag megfelelően lehet rögzíteni a nyílászárókat a redőnytokhoz.
 • Speciális konzolokkal a redőnytokot megfelelően lehet rögzíteni a betonfödémhez
 • Nincs hibalehetőség a nyílászáróval történő összeszerelés során, mivel a tok alsó profilja tökéletes pozíciót ad a beépítéskor.
 • A szerkezet teljesen zárt, ezáltal maximális hőszigetelés valósul meg.
 • Szerelőnyílás a külső oldalon 80 mm. Szerelőfedél még akkor is felszerelhető, ha nem kerül szerkezet a redőnytokba. Amennyiben üres tok kerül beépítésre, a minimális külső nyílásnak köszönhetően a szerelőfedél rögzítése a munkálat befejezése után is elvégezhető. Az épület homlokzatán nem okoznak esztétikai problémát a szerelőnyílások.


A szigetelt tokvégek az aktuális EnEV előírásnak megfelelőek. Legkisebb légáteresztő konstrukció. Minden nyílászáró típushoz alkalmazható, legyen az műanyagból, fából vagy alumíniumból. Több típusú szúnyogháló rendszerrel integrálható utólag. Egyszerűen szerelhető a sokadik emeleten is. Szerelőfedelét akkor is fel lehet szerelni, ha lefutó nélkül rendelik, vagyis üres tok kerül beépítésre.

 

Online árajánlat

Kérjen online árajánlatot gyorsan és egyszerűen.
Munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot és kérdés esetén egyezteti a paramétereket

Környezetvédelem

Cégünk fontosnak tartja a környezetvédelmet. Anyagaink és segédanyagaink kiválasztásánál fontos szempontnak tartjuk, hogy környezetünk ne károsuljon.

Facebook

Látogasson meg minket Facebook-on. Mutassa meg barátainak, hogy mit szeret! Ossza meg velük tapasztalatát, elégedettségét az Ablak Szentendréről!