Kapcsolat: Tel/Fax: 06-20-3232-877 info@ablakszentendre.hu

Termékeink - Áthidaló helyére épített

Áthidaló helyére épített

Alkalmazás

Olyan épületnél célszerű beépíteni, ahol a falazat elkészülése után történik a monolit födém, vagy a koszorú betonozása. A falazás során a redőnytoknak oldalanként 12-12 cm felfekvést kell kialakítani, majd egyenletes habarcságyba helyezni. A redőnytok fölött 20-22 cm vastag betonréteg hozható létre. A redőnytok nem teherviselő szerkezet, bent maradó zsaluzat, ezért a födém betonozása során alá kell támasztani.
A redőnytok megfelelő rögzítését a felfekvéseknél a habarcságy, a tok tetejébe kialakított nútokban pedig a befolyó beton biztosítja.

Figyelem! Pillérvázas szerkezetű épületekhez (betonból készül el az épület szerkezete, majd a későbbiekben történik a szintek közti falazás) nem ajánlott ez a típus. Azokra az épületekre fejlesztették ki a Német mérnökök a nyílászáróra építhető kivitelt (PERFEKT AE 200 RG). Az épület szerkezetéhez nem megfelelő redőnyrendszer választása jelentős többletmunkát, és elégtelen beépítési stabilitást eredményezhet.

A redőnytokok több vastagsági méretben állnak rendelkezésre a falazatoknak megfelelően: 24-30-36-38 cm kialakítással. Egyedi méretek is rendelhetők.
Magasságukat tekintve 25 illetve 29 cm magasak lehetnek.
A tokok kiváló minőségű, hő- és hangszigetelő anyagból készülnek, így hőhídmentes csomópont jön létre az épület szerkezetében, megfelelve az EnEV szigorú előírásainak.

Rendszer előnyei

A redőnytok beépítésével szükségtelenné válik az áthidaló elemek beépítése, ennek következtében a tokrendszer alkalmazása költséghatékony megoldás. A tok fölötti födémet vagy koszorút statikailag méretezni kell. Akár passzívházba is beépíthető a kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságok és a maximális energia megtakarításnak köszönhetően. Nem kell toktoldókat alkalmazni a nyílászárók oldalain. A PERFEKT ST 200 RG tokrendszer 80 mm-es külső szerelőnyílással rendelkezik, ezáltal a redőnytok belső oldalai mind függőlegesen, mind vízszintesen elvakolhatóak. Így a tok a szobában teljesen észrevétlenné válik. A nyílászáró a külső falsíkhoz közel kerül beépítésre (redőnytok pontosan megadja a pozícióját), ezáltal a belső párkány mélységi mérete nagyobb, jelentősen növelve a szoba térérzetét.

További előnyök a külső szerelőnyílású kialakításnak köszönhetően:


  • Statikailag megfelelően lehet rögzíteni a nyílászárókat a beépített redőnytokhoz.
  • Nincs hibalehetőség a nyílászárók beépítése során, mivel a tok alsó profilja tökéletes pozíciót ad a rögzítéshez.
  • A tok szerelőfedelét akkor is fel lehet szerelni, ha lefutó nélkül rendelik a rendszert, vagy nem kerül szerkezet a redőnytokba.
  • Toló-bukó szerkezetű nyílászárók ideális megoldása a PERFEKT ST 200 RG rendszer.
  • Gurtnis működtetés esetén, a gurtni a tok homlokprofilján keresztül kerül bevezetésre, így nem kell megfúrni a nyílászárót.
  • A szigetelt tokvégek az aktuális EnEV előírásnak megfelelőek.
  • Minden nyílászáró típushoz alkalmazható, készüljön az műanyagból, fából, vagy alumíniumból.
  • Több típusú szúnyogháló rendszer integrálható utólag.
  • Egyszerűen szerelhető a sokadik emeleten is.

 

Online árajánlat

Kérjen online árajánlatot gyorsan és egyszerűen.
Munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot és kérdés esetén egyezteti a paramétereket

Környezetvédelem

Cégünk fontosnak tartja a környezetvédelmet. Anyagaink és segédanyagaink kiválasztásánál fontos szempontnak tartjuk, hogy környezetünk ne károsuljon.

Facebook

Látogasson meg minket Facebook-on. Mutassa meg barátainak, hogy mit szeret! Ossza meg velük tapasztalatát, elégedettségét az Ablak Szentendréről!